Kortehoefse IJsclub Onderling Genoegen

maakt klunen in Kortenhoef veiliger

Kluunbrug

Iedere schaatsliefhebber is bekend met het feit, dat ijs onder bruggen langere tijd nodig heeft om aan te groeien, en in Kortenhoef bij de brug over het Hilversum kanaal was een kluunplaats in gebruik waarbij men van een talud moest afdalen om voorbij de brug te komen, en dat is gevaarlijk ivm. met de steile afdaling.

Na lang wikken en wegen, en uiteraard 2 aardige winters was er geld genoeg om de door de secretaris bedachte oplossing te gaan maken. Van de Gemeente Hilversum kregen we vergunning en we konden aan de slag.

Jachtwerf Gebr.de Kloet te Kortenhoef, stelde gratis zijn overdekte ruimte ter beschikking om daar de brug te maken, tevens konden wij de gebruikte materialen tegen een schappelijke prijs bij hem aanschaffen.

De brug is nu gereed, maar deze winter is er voor ons niet het ijs gekomen wat bruikbaar was en daarom is de brug alleen als proef opgehangen, en tot onze grote vreugde is hij precies zo geworden als uitgedacht.

We zijn trots op de nieuwe aanwinst, die het ons mogelijk maakt om sneller een grote toertocht door het mooie Kortenhoefse landschap te maken.
Het wachten is nu op een nieuw seizoen met uiteraard een mooie ijsvloer.

IJsclub “Onderling Genoegen” Kortenhoef

03-03-2011